Beroep op ondernemers in Oldambt voor behoud zwembad

Beroep op ondernemers in Oldambt voor behoud zwembad

Beroep op ondernemers in Oldambt voor behoud zwembad Stichting MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 30 mei 2023

De gemeente Oldambt is bereid om Stichting MFC De Hardenberg extra tegemoet te komen in de kosten voor het behoud van het gelijk genaamde sportcomplex in Finsterwolde. Vandaag bespraken de stichting en de gemeente de voorwaarden voor overname.

Erich Wünker, wethouder Sport heeft laten weten bereid te zijn om structureel 35.000,- euro per jaar bij te dragen én het bedrag dat de stichting heeft opgehaald met de crowdfundingsactie te verdubbelen met maximaal 50.000 euro. De garantie van 10 jaar bewegingsonderwijs voor de scholen en de inzet op leefbaarheid zijn voor de gemeente Oldambt belangrijke redenen om bij te dragen. De stichting is blij met het aanbod dat er ligt en gaat nu met haar eigen financiële adviseurs en haar achterban doorrekenen of de exploitatie sluitend is.


Maar alleen met een sluitende exploitatie zijn we er nog niet, aldus Hateboer en Werkman. Afgelopen week heeft de stichting gesproken met ondernemers en hun plannen gepresenteerd. Er wordt nu samen met de ondernemers een sponsorplan opgesteld om hiermee het startkapitaal te vergaren. De samenstelling van de deelnemers die uitvoering geven aan dit sponsorplan ligt grotendeels bij de ondernemers. Zij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.
Voor 1 juli willen we dit bedrag bijelkaar hebben, als dit lukt, zijn we weer een stap dichterbij, we zijn nog nooit zo dichtbij geweest, aldus Hateboer en Werkman.

Om te kunnen starten is er simpelweg € 300.000,- nodig. We moeten direct aan de bak om de vier cv-ketels te vervangen. In de begroting van de gemeente Oldambt staat een post gereserveerd voor achterstallig onderhoud van ruim € 300.000,-.
Hier moeten we wel rekening mee houden dat dit onderhoud ook moet gebeuren. Daarnaast zijn we direct verantwoordelijk voor het sport- en spelmateriaal bij de overname. Dit moet bij aanvang tiptop in orde zijn en daar schort nog wel wat aan.
Zo zijn er nog diverse zaken, die niks met een sluitende exploitatie nodig hebben, maar voor een overname wel van wezenlijk belang zijn.

We moeten de komende weken dus echt op zoek naar nog ruim € 200.000,-.
Dit wordt geen gemakkelijke opgave, maar het is absoluut niet onmogelijk. We hebben met de verdubbeling van de gemeente Oldambt nu de eerste € 80.000,- binnen. Dat is al een enorme prestatie, waar we iedereen die al heeft gedoneerd ontzettend dankbaar voor zijn. Het geeft ook aan hoe groot het draagvlak is onder de bevolking. We hopen nog de laatste €10.000,- aan donaties van particulieren, zodat dit totaalbedrag € 100.000,- wordt. Dit zou natuurlijk geweldig zijn. Alle particuliere donaties worden gegarandeerd verdubbeld.

Met het sponsorplan van de ondernemers hopen we ditzelfde bedrag op te halen. We begrijpen heel goed dat dit voor ondernemers een hele opgave is. Het is ook niet structureel, maar eenmalig voor het behoud van het gehele complex, zodat we een doorstart kunnen maken.
We zijn daarnaast nog op zoek naar de laatste € 100.000,- / € 150.000,-. Help ons MFC De Hardenberg over te nemen en doneer op rekeningnummer NL71RBRB8837220421 ten name van MFC De Hardenberg of via deze online donatiepagina.
Het zou ontzettend zuur zijn, wanneer de overname zou stranden nu de eindstreep in zicht is.

Als bovenstaande is gerealiseerd kunnen we de fondsen benaderen voor subsidie voor verduurzaming. Hierover zijn de afgelopen periode de gesprekken al gevoerd en hier hebben we alle vertrouwen in, aldus Hateboer.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

19 juni presentatie begroting aan gemeenteraad Oldambt - Stichting MFC De Hardenberg Finsterwolde

19 juni presentatie begroting aan gemeenteraad Oldambt

11 juni 2023 - Op verzoek van een aantal Raadsleden van de gemeente Oldambt, zal het bestuur van Stichting MFC de Hardenberg 19 juni 2023 om 19.30 uur in Halte Democratie de exploitatie begroting presenteren. Dit... lees verder »

Zwembad/Sportcomplex Finsterwolde weer benoemd tijdens het gasdebat

8 juni 2023 - In het Haagse gasdebat over de parlementaire enquête en de gevolgen van de gaswinning, wordt de lange tijd dreigende sluiting van het sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde genoemd. Als... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.